Грудка курки – популярний продукт у раціоні багатьох людей, які стежать за своїм здоров'ям і харчуються правильно. Однак, часто при приготуванні грудки виникає проблема – вона виходить сухою та несочною. Це може бути обумовлено неправильним час варіння.

Існує кілька способів приготування грудки, і кожен із них вимагає певного часу варіння. Одним з найпростіших і найшвидших способів є варіння на плиті. Для цього грудку потрібно помістити в каструлю з холодною водою та довести до кипіння. Після цього вогонь слід зменшити до мінімуму і варити грудку приблизно 15-20 хвилин.

Якщо ви вважаєте за краще запікати грудку в духовці, то час приготування може бути трохи довшим. Зазвичай грудку запікають за температури 180-200 градусів протягом 25-30 хвилин, залежно від товщини м'яса. Однак, щоб грудка не була сухою, можна використовувати спеціальні приправи або маринади, які допоможуть зберегти соковитість та аромат м'яса.

Час варіння Стан грудки
30 хвилин Грудка буде сира
45 хвилин Грудка буде соковитою і ніжною
60 хвилин Грудка буде добре просмаженою і соковитою
90 хвилин Грудка буде дуже м'якою і соковитою
120 хвилин Грудка буде неймовірно ніжною та соковитою

Скільки варити грудку щоб вона не була сухою?

Куряча грудка на кістки і зі шкірою приготується приблизно за 30 хвилин. Філе звариться за 20-25 хвилин, а якщо порізати його на шматочки – за 10-15 хвилин.

Як варити курячу грудку, щоб вона була м'якою?

Варити курку слід на середньому вогні. Замороженій грудці слід дати відтанути, тоді вона рівномірно провариться, вийде м'якою та соковитою. Щоб розморозити м'ясо, помістіть грудку в пакет, опустіть у холодну воду і залиште на столі за кімнатної температури на 30-40 хвилин.

Чому куряча грудка виходить сухою?

У дієтичній курячій грудці практично відсутні жири, тому волога йде швидко – м'ясо ущільнюється, стає сухим і гумовим.

Вам також може сподобатися

Більше від автора