Білий ром – це світлий, прозорий алкогольний напій, що отримується шляхом перегонки та фільтрації зброджених соку очеретяного цукру або цукрової тростини. Цей напій має свій особливий смак і аромат, який робить його популярним не тільки як самостійний напій, але і в коктейлях.
Для приготування білого рому в домашніх умовах вам знадобляться наступні інгредієнти: свіжі очеретяний сік, цукровий очерет або очеретяний сироп, дріжджі та вода. Процес виготовлення рому вимагає терпіння та спостережливості, оскільки кожен етап впливає на кінцевий результат.
Спочатку необхідно отримати свіжий очеретяний сік. Для цього необхідно подрібнити очерет і вичавити сік за допомогою спеціального пресу або соковижималки. Сік потрібно фільтрувати, щоб видалити всі залишки очерету.
Назва | Кількість | Мерки | Інгредієнт |
---|---|---|---|
Кокосове молоко | 400 | мл | Банку |
200 | мл | Пакет | |
2 | шт | Пакет | |
Білий ром | 300 | мл | Пляшка |
Цукор | 200 | г | Пакет |
Ванільний екстракт | 1 | ч. л. | Баночка |
Лайм | 1 | шт | Фрукт |
Лід | за смаком | – | – |
Як роблять білий ром?
Білий (срібний, світлий) Це найлегший напій із ряду. Створюють його з цукрової тростини, яку переробляють класичним способом у металевих чанах.. Виробники не витримують додатково білий ром, але обов'язково фільтрують, щоб досягти абсолютної прозорості. Найчастіше його постачають із Куби.
Як правильно пити білий ром?
Чистий ром Якісний білий ром рекомендується пити у чистому вигляді. Це традиційний аперитив: напій слід подавати на початок основної трапези, використовуючи горілчані чарки. Він здатний пробуджувати апетит навіть краще, ніж вино.Подавати до цього виду рому варто м'ясні страви.
Чим розбавляти білий ром?
Білий ром найкраще розбавляти апельсиновим, лимонним, яблучним чи грейпфрутовим соком. Якщо простіше, то з білими видами рому найкраще поєднуються соки з такою собі кислинкою. І так, краще використовувати свіжі соки, які не містять консервантів і будь-яких інших добавок, які можуть вплинути на смак.