Яблука, з їх соковитістю та солодощами, є ідеальним інгредієнтом для приготування освіжаючої та смачної бражки. Велика перевага цього напою полягає в його простоті приготування та насиченому смаку. Якщо ви хочете спробувати урізноманітнити свою літню напійну колекцію, компанія з яблук стане чудовим вибором.

Основним кроком при приготуванні бражки з яблук є вибір правильних яблук. Вам слід вибирати тільки свіжі та соковиті яблука, переважно органічні. Яблука різних сортів можуть надати своєрідного смаку вашому напою, тому вам варто поекспериментувати з різними сортами, щоб знайти свій ідеальний рецепт.

Після вибору яблук ви можете розпочати приготування бражки. Спочатку потрібно очистити та нарізати яблука на шматочки. Потім ви повинні перемістити їх у блендер і подрібнити до пюре. Важливо пам'ятати, що чим дрібніше ви подрібните яблука, тим більш насиченим буде смак вашої бражки.

Тепер, коли у вас є готове яблучне пюре, ви можете додати до нього цукор чи мед, щоб надати напою додаткову насолоду. Можна також додати трохи свіжого лимонного соку, щоб надати компанії нотку кислинки. Коли всі інгредієнти з'єднані, можна додати трохи води, щоб розбавити пюре яблучне до бажаної консистенції. Ви навіть можете додати лід, щоб компанія стала ще більш освіжаючою.

Як зробити бражку з яблук
складники Кількість
Яблука 10 штук
Цукор 200 грам
Вода 1 літр
Дріжджі 10 грам
Розпушувач 5 грам
Лимон 1 штука
Кориця за смаком
Гвоздика за смаком

Скільки бродить брага із яблук?

У Нормандії процес виробництва сидру до його перегонки триває від 6 місяців і більше. Під час дображивания яблучну брагу потрібно кожні 3-4 тижні знімати з осаду до її освітлення.

Які дріжджі використовувати для яблука?

Винні та пивні дріжджі, як уже зрозуміло з назви, підходять для вина та пива, а не для виготовлення міцних напоїв. Спиртові дріжджі – найкращий варіант для приготування браги. При їх використанні максимально переробляються цукри, що дає відмінну міцність сусла і більший вихід якісного самогону.

Скільки разів переганяти брагу з варення?

Самогон з варення досить легко зробити, він відмінно п'ється і від початкової сировини йому дістається приємний смак і запах з помітними фруктово-ягідними нотками. Звичайно, переганяти треба двічі: перша перегонка без відбору голів і хвостів, а ось друга – дробова, за всіма правилами

Вам також може сподобатися

Більше від автора