Приймати за 1 годину до їди натще. При лікуванні звичайної застуди: для дорослої людини по 1 столовій ложці 3 рази на день до одужання; дітям також по 1 чайній ложці. При тяжких, хронічних захворюваннях (туберкульозі, пневмонії, гнійних бронхітах) дорослим 1-3 столові ложки 3 рази на день протягом місяця.
Перед внутрішнім чи зовнішнім вживанням борсуковий жир слід розтопити природним чином, за умов кімнатної температури (підігрівати цей продукт перед вживанням не рекомендується). Жир борсука вживають внутрішньо 2-3 десь у день 1 годину до їжі. Тривалість прийому жиру 1 місяць.
Борсуковий жир рекомендується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (виразка, гастрит) та дихальної системи. В останньому випадку буде корисним тим, хто зіткнувся з астмою, пневмонією, бронхітом та грипом. Засіб також ефективний проти будь-яких видів ангіни.
Найпоширеніший спосіб зовнішнього застосування борсучого жиру – Це розтирання. Розтирати можна спину, стопи, грудну клітку. Щоб посилити антибактеріальну та протизапальну дію борсучого жиру, його можна змішати з невеликою кількістю ефірних олій лаванди, м'яти, ялиці або евкаліпта.