з кислого молока просто знімали верхній шар – це була сметана. Або до вершків додавали трохи кислого молока і витримували. Виходила сметана. вершки одержують шляхом сепарації молока.
Сметана є чудовим замінником вершків у будь-якому рецепті. Текстура у сметани щільна та стабільна і з неї виходить легкий та смачний крем. Для того щоб з сметани зробити вершкинеобхідно з'єднати її з водою або молоком. При цьому способі сметану краще відважити в холодильнику щонайменше 6 годин.
Чим замінити вершки Також можна використовувати сметану. Якщо вона густа, розбавте її водою або молоком за смаком. Але пам'ятайте, що сметана надасть страві характерної кислинки. Якщо вершків потрібно зовсім небагато, просто використовуйте жирне молоко.
Сирі – натуральні вершки, не піддані жодній обробці. 2. Питні – ті, які зазнали термічної обробки (пастеризації, ультрапастеризації або стерилізації) та упаковані у споживчу тару для продажу.