За однією з версій вперше збив білки з цукром і запік їх у печі кондитер Гаспаріні в Швейцарії, в містечку Майринген, на ім'я міста назвали ласощі «меренгами», що тануть у роті. Інша версія відсилає нас у кінець XVII століття, коли вперше ця повітряна назва була помічена у кулінарній книзі Франсуа Массіало.
Дата появи – XVII ст. Як і маса інших геніальних винаходів, меренга з'явилася на світ чисто випадково – Гаспаріні одного разу так захопився збиванням білків, що вони перетворилися на круту піну. Так як пан любив кулінарні експерименти, він не довго думаючи, відправив піну в духовку.
Гаспаріні Народна етимологія швейцарського міста Майрінгена повідомляє, що меренги були винайдені там італійським шеф-кухарем Гаспаріні.
Це один із варіантів відомого десерту, який був придуманий в Австралії на початку XX століття і названий на честь знаменитої російської балерини Анни Павлової. Тільки тут трохи запечена, м'яка меренга змащується начинкою і згортається в рулет. При складності рецепт дуже простий.
Світ манікюру постійно змінюється, а разом із ним зростають вимоги до якості матеріалів та інструментів.…
У світі духовних цінностей важливу роль відіграють релігійні символи, що супроводжують людину протягом усього життя.…
Підтримка автомобіля у належному стані вимагає регулярного технічного обслуговування та своєчасної заміни деталей. Однією з…
Автомобильные коврики играют важную роль в поддержании чистоты и комфорта внутри вашего автомобиля. Они не…
У світі сучасної стоматології якісні матеріали та інструменти є основою успішної роботи будь-якого спеціаліста. Стоматологічні…
Компания remix.in.ua с многолетним опытом работы занимает лидирующие позиции в Украине в сфере поставок оборудования…