Клас заготовлюваного ячменю визначають за найгіршим значенням одного із показників якості зерна, встановленого в табл. 2. 1.4. Заготовлюваний ячмінь 1-го класу призначений для використання на продовольчі цілі, а 2-го класу – для вироблення солоду у спиртовому виробництві, комбікормів та на кормові цілі.
Ячмінь. Вимоги при заготівлях та поставках
найменування показника | Норми для поставляється ячменю | |
---|---|---|
Колір | Жовтий з різними відтінками | Властивий здоровому зерну. Допускається потемнілий |
Вологість, %, трохи більше | 14,5 | 15,5 |
Натура, г/л, не менше | 630 | 570 |
Сміттєва домішка, %, не більше | 2,0 | 2,0 |
•Nov 26, 2002
Існує понад 100 сортів пивоварного ячменю, які класифікують за морфологічними ознаками та агротехнічними характеристиками Під морфологією мають на увазі будову колоса, який може бути дворядним та шестирядним. Врожайність колосу з двома рядами – 25-30 зерен.
- Вася/Vasya. Гордій / Gordey. Йосип / Iosif. Дитина / Kladenets. Кондрат/Kondrat.
- Лазар / Лазар. Романс/Romans. Рубіж / Rubezh. Самсон/Samson. Серп/Серп.
- Спрінтер/Sprinte. Стратег/Strateg. Юрій/Юрій.