Перше правило безпеки – це зберігати салати в холодильнику при температурі від +2 до +6 градусів. Не варто заздалегідь виставляти готові страви на стіл. Jan 1, 2021

Салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин. Салати з додаванням морепродуктів без заправки – 12 годин. Салати із маринованих, солоних, квашених овочів – 36 годин”, – розповіли експерти.

Незаправлений салат може простояти у холодильнику до 18 годин, але краще давати йому не більше 12, так безпечніше. Якщо це салат, в котрому є свіжа цибуля, помідори, та й взагалі свіжі овочі, що містять у великій кількості вологу, краще його термін зберігання скоротити до 12 годин.

Фахівці зазначають, що будь-хто салат – сприятливе середовище для розмноження бактерій, тому довго зберігати страви не можна, особливо за кімнатної температури. Вживання зіпсованих продуктів загрожує серйозним харчовим отруєнням.

Вам також може сподобатися

Більше від автора