Ікру не можна зберігати у відкритій бляшанці. При порушенні цілісності упаковки продукт повинен знаходитись у металевій ємності не більше 5-6 годин. Якщо ви купили ікру у скляній тарі, то тримати делікатес відкритим все одно не варто.
Терміни зберігання у бляшаній банку: 9 місяців при -18 градусах (у морозилці); 2,5 місяці при -5 (спеціальний відділ у домашньому холодильнику); 10 діб за температури +4 (звичайний холодильник).
12 місяців У заводських бляшанках зазвичай не заморожують, тому що в нерозкритій упаковці делікатес чудово зберігається та в холодильній камері до 12 місяців.
Можна заморозити червону ікру для збереження на короткий термін, заливши її зверху олією або поставивши банку на тарілку з колотою кригою. У такому разі не забудьте перекласти продукт із жерстяної банки в скляну, так як жерстяна упаковка дуже швидко окислюється, що впливає не лише на смак, а й на якість ікри.