Чи потрібно знімати шкіру зі щуки для котлет?
Видалити плавці, нутрощі та зябра, зняти шкіру та відокремити філе від тушки. Кістки зручно видаляти не руками, а спеціальним кулінарним пінцетом. Різкий запах річкової риби дуже стійкий, тому краще чистити щуку в рукавичках, а обробляти на скляній дошці, застелявши стіл, наприклад, пергаментним папером.
Чи потрібно знімати шкіру із риби для котлет?
Для рибних котлет підходить лише філе. Якщо у вас цілі тушки, наприклад, хека, як у мене, необхідно видалити хребти і великі реберні кістки. Для цього зробіть поздовжній розріз по спинці і рухаючись ножем вздовж хребта, зніміть м'якоть. З готових рибних філе також потрібно зняти шкіру.