Зануріть яйця у воду Якщо вони залишилися лежати на дні в горизонтальному положенні, то вони дуже свіжі. Яйця, трохи підняті тупим кутом догори, – вже не першої свіжості, але поки що можуть бути використані в приготуванні гарячих страв. Яйця, що спливли на поверхню, зіпсовані, і їсти їх не можна!
Кладемо у воду і дивимось, що буде. Дуже свіже яйце спокійно лежить на дні, середньо-свіже піднімається, не дуже свіже плаває посередині, зовсім погане бовтається на поверхні як… як.. як листок у ополонці.
– у заповнену глибоку ємність із водою обережно опустіть перепелине яйце. Дуже свіже яйце одразу опуститься на дно і ляже на бік. У міру висихання яйце починає втрачати свою свіжість, а кількість повітря рости. Внаслідок цього гострий кінець лежатиме на дні ємності, а тупий – вказуватиме на поверхню.
Покладіть яйце у високу склянку з водою. Дуже свіжі яйця залишаться лежати на дні. Яйця тижневої давності розташовуватимуться під кутом плоским кінцем вгору. Якщо яйце плаває на поверхні води, то йому вже не менше трьох тижнів.