Річкова риба багата вітаміном D, який необхідний для засвоювання організмом кальцію – речовини, що зміцнює кістки та зуби. Речовина прискорює зрощення кісток при переломах, попереджає розвиток остеопорозу, та корисно вагітним жінка для зміцнення зубів.May 27, 2018
Найкорисніша риба | ||
---|---|---|
№ | Найменування | Жири* |
1 | Нерка | 8,4 г |
2 | Скумбрія | 13 г |
3 | Сьомга | 12,9 г |
•Mar 23, 2020
Це тріска, камбала, хек, щука, судак, окунь, мінтай. — Мінтай вважаю найкращим через низьку калорійність, високий вміст білка і зовсім низький вміст жиру, — каже лікар-гастроентеролог Світлана Федорова.
Традиційно кориснішою рибою вважається морська: у ній менша ймовірність зараження паразитами, а річкова вода зазвичай набагато брудніша, ніж океанічна. Розберемо кожен вид докладніше. Морська риба вважається одним із найбільш корисних продуктів для людини і посідає в цьому почесному списку друге місце.