Неможливо уявити святковий стіл або затишний вечір перед телевізором без різноманітних солодощів. Цукерки, безумовно, приносять нам радість та задоволення. Однак не всі насолоди однаково корисні для нашого організму.
Шкідливі цукерки – це передусім ті, що містять надмірну кількість цукру. Надлишок цукру в організмі викликає ряд негативних наслідків, починаючи від підвищеного ризику розвитку діабету та серцево-судинних захворювань, і закінчуючи проблемами із зайвою вагою та зубами.
Ще одним небажаним компонентом у цукерках є штучні добавки та консерванти. Вони не тільки згубно впливають на нашу систему травлення та імунну систему, але й здатні викликати алергічні реакції у деяких людей.
№ | Тип цукерок | Опис |
---|---|---|
1 | Шоколадні цукерки | Містять велику кількість цукру та жирів, що може негативно позначатися на здоров'ї, призводити до ожиріння та проблем із серцево-судинною системою. |
2 | Карамель | Тяжко перетравлюється і може завдавати шкоди травній системі, а також містить багато цукру, що негативно впливає на зуби та загальний стан організму. |
3 | Жувальна гумка | Містить багато цукрозамінників, які можуть викликати різні проблеми зі шлунково-кишковим трактом та імунною системою. |
4 | Льодяники | Містять цукор та штучні добавки, що викликають підвищене утворення слини, що може призводити до порушень травлення та подразнення слизової оболонки порожнини рота. |
Зміст:
Цукерки, що містять велику кількість цукру, ароматизаторів та барвників вважаються найшкідливішими для здоров'я людини.Про це URA.RU розповіла лікар-дієтолог мережі лабораторій «Лабквест», член національної асоціації дієтологів та нутриціологів, кандидат медичних наук Дар'я Русакова.
Але можна знайти солодощі, які корисні для організму, про них розповіла експерт Центру молекулярної діагностики CMD ЦНДІ епідеміології Росспоживнагляду Кіра Глінка.
Надлишок вуглеводів, особливо цукрів, є однією з основних причин розвитку надлишкової маси тіла. Безконтрольне вживання солодощів також може призвести до цукрового діабету, порушення обміну речовин та серцево-судинних захворювань.
На перше місце за «шкідливістю» фахівець поставила смажені у фритюрі страви, наприклад, пончики, чак-чак, хмиз. У цих кулінарних виробах багато простих цукрів поєднується з трансжирами. На другому місці опинилися дріжджові десерти із тіста.
Сільськогосподарська техніка відіграє ключову роль у забезпеченні ефективності фермерських господарств. Вона полегшує роботу, скорочує час…
Київ завжди славився своїм яскравим нічним життям, але особливе місце серед розваг займають казино. Одним…
Буковель — це справжня казка в серці Карпат, яка вабить туристів з усіх куточків України.…
Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…
Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…
Сучасні портативні зарядні станції стали невід’ємною частиною життя для тих, хто постійно перебуває в русі…