Момент перед сном є спокійним часом, коли ми можемо звернутися до Бога з молитвою. Багато віруючих вважають, що молитва перед сном допомагає їм заспокоїтися, звільнитися від негативних думок і отримати душевний спокій. Однак виникає запитання: які саме молитви слід читати перед сном?

Одна з найпопулярніших молитов перед сном – це молитва охорони. Ця молитва просить Бога про захист і благословення на ніч, захист від зла та негативних впливів. Також вона має на увазі подяку за минулий день і прохання про прощення за гріхи. Молитва охорони допомагає встановити зв'язок з Богом і закликати Його захистити та втішити у важкі моменти.

Інша важлива молитва перед сном – це молитва за упокій. Ця молитва спрямована на те, щоб допомогти нам розслабитися, зняти напругу та отримати спокійний та якісний сон. Молитва про спокій просить Бога подарувати нам спокій, позбавити занепокоєння та тривоги, допомогти розслабитися та знайти спокій незалежно від обставин. Вона також просить Бога про благословення на спокійний та безтурботний сон.

Молитва Опис
Молитва перед сном Ця молитва благословляє нас перед сном і просить Божого захисту та мудрості.
Молитва за мирний сон Ця молитва просить Бога про мирний та безтурботний сон.
Молитва про прощення гріхів Ця молитва просить Бога про прощення гріхів перед сном та благословення на новий день.
Молитва за благословення сім'ї Ця молитва благословляє сім'ю і просить Бога про його захист і керівництво у повсякденному житті.
Молитва за здоров'я Ця молитва просить Бога про здоров'я та благополуччя перед сном.

Пресвята Троїце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, вибач беззаконня наша; Святий, відвідай і зціли немочі наші, на ім'я Твоєї ради. Слава Батькові, і Сину, і Святому Духу, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.8 сент. 2021 р.

Які молитви слід читати на ніч?

Вечірнє правило, яке включає невеликі молитви – Тропарі, сім молитов авторства різних святих – від Макарія Великого до Іоанна Дамаскіна, молитви до Ісуса Христа, до Святого Духа, до Богородиці, до Чесного Хреста, до Ангела Охоронця та щоденне сповідання гріхів.

Чи можна читати молитви з телефону?

Але телефон також є джерелом інформації. Якщо немає іншої можливості (особливо це відбувається в дорозі, коли людина забула молитвослів), почитати по телефону молитву можна. У цьому немає небезпеки. Можливо, варто уникати читання молитви у храмі по телефону.

Чи можна молитися перед лежачи?

Молитву робити бажано стоячи або сидячи, але не лежачи. Лежачи, коли вже зовсім немає сил, чи людина прикута до ліжка. Положення нашого тіла таки впливає на якість молитви. І не тільки молитви, а й будь-якої іншої справи (читати лежачи, наприклад, не рекомендується).

Вам також може сподобатися

Більше від автора