овочі, наприклад, брокколі, стручкова квасоля, спаржа, морква. Вони містять мало калорій та вуглеводів, а також містять вітаміни та клітковину. У продуктах, які містять більше клітковини, глікемічний індекс завжди буде нижчим. зелень, листя салату.Jun 23, 2022
– З овочів: картопля, солодку кукурудзу, гарбуз, бажано ще й буряк, моркву (але якщо ви їх залишили, то не часто й у сирому вигляді). – З фруктів, ягід: яблука, груші, хурму, виноград, ананас, банани, лічі, манго, папайю, кавуни, дині, фініки та інші сухофрукти.
Не тільки можна, можливоале дуже корисно, так як яблука багаті вітамінами, залізом та клітковиною. А ось кількість глюкози в них є мінімальною. Так що, яблука при діабеті – однозначне так.
Хорошим вибором для пацієнтів із цукровим діабетом, які люблять хліб, також є низьковуглеводні коржі і мультизерновий хлібвиготовлений з цільного неочищеного зерна.