Соки – це одне з найпопулярніших напоїв серед різних вікових груп. Вони мають приємний смак і є джерелом вітамінів і мінералів. Однак не всі соки нешкідливі. Деякі з них можуть містити доданий цукор та штучні ароматизатори, що робить їх нездоровими для споживання. Тому дуже важливо знати, які соки саме слід обирати, щоби не пошкодити своє здоров'я.
Здорові соки мають бути 100% натуральними, без будь-яких добавок. Саме такі соки зберегли у собі всі корисні властивості фруктів та овочів. Вони містять вітаміни, фібри та антиоксиданти, які знижують ризик різних захворювань та покращують роботу імунної системи. Тому найнешкідливішими соками є свіжі соки, які ви можете приготувати вдома самі.
Однак, якщо ви купуєте соки в магазині, зверніть увагу на їх склад та вміст цукру. Найкраще вибирати соки, які не містять ані консервантів, ані штучних добавок. Також варто уникати соків, в яких зазначено “соковий напій” або “соковий напій”, так як вони можуть містити тільки невелику кількість справжнього соку і велику кількість цукру. Щоб бути впевненими як і нешкідливість покупного соку, корисно читати склад на упаковці і вибирати тільки ті, які складаються зі 100% соку без додаткових добавок.
Тип соку | Корисні властивості | Шкідливі властивості |
---|---|---|
Яблучний сік | Покращує травлення, підвищує імунітет, містить вітамін С | Висока кислотність може дратувати шлунок, містить природні цукри. |
Апельсиновий сік | Багатий на вітамін C, містить антиоксиданти, добре для шкіри | Висока кислотність може пошкодити емаль зубів, містить природні цукри. |
Грушевий сік | Заспокоює шлунок, покращує травлення | Висока кислотність може дратувати шлунок, містить природні цукри. |
Вишневий сік | Містить антиоксиданти, допомагає у боротьбі із запаленнями, посилює імунітет | Може викликати алергічну реакцію у деяких людей, що містить природні цукру. |
Найкорисніші напої: гранатовий, чорничний, яблучний соки та журавлинний морс. Гранатовий сік є одним із найкорисніших та біологічно активних продуктів. Містить багато вітамінів С, В1, В2, А, Е, РР, калій, кальцій, залізо, фосфор, магній, натрій. Гранатовий сік підвищує гемоглобін.
Як лікар я рекомендую вживати морквяний, апельсиновий, томатний, буряковий та яблучний соки. Морквяний покращить зір, томатний сприятливо впливає на шлунок та зводить до мінімуму розвиток пухлини цього органу. Апельсиновий тонізує, зміцнює судини. Буряковий багатий на залізо, яблучний корисний для нирок і печінки».
Чи є шкода від свіжого соку Через високий вміст цукру фреші рекомендується обмежувати людям з цукровим діабетом. Апельсиновий та яблучний соки характеризуються високою кислотністю, яка тягне за собою печію та біль у людей із проблемами ШКТ.
Пакети типу дой пак від виробника є ідеальним вибором для бізнесів, які прагнуть створити якісну…
Випікання кондитерських виробів — це не лише приємне заняття, а й чудовий спосіб потішити близьких…
Сучасні портативні зарядні станції стали невід’ємною частиною життя для тих, хто постійно перебуває в русі…
Бесшовные стальные трубы находят широкое применение в различных отраслях: от строительства и производства до нефтегазовой…
С развитием цифровых технологий и распространением криптовалют всё больше людей интересуются возможностями обмена и торговли…
Беговые дорожки для ходьбы: что это, виды и преимущества Беговые дорожки для ходьбы – это…