Як основу (бази) беруть солод сорту Пілсен, Віденський, Пейль ель. До нього додають Мюнхенський, Карамельний, палений, Меланоїдиновий, червоний житній. Поширені комбінації: базовий 80%, карамельний та Мюнхенський по10%; 26 Aug 2019
Отже, для приготування віскі краще взяти покупний підготовлений солод. У цьому випадку можна взяти як чистий ячмінний світлий пивоварний солод, типу «Пільсен», і комбіновані засипи з різних солодов. При цьому до базового солоду можна досипати інші, «спеціальні» сорти солоду, як добавки.
Гідромодуль: пропорції 1 до 3(на 1 кілограм засипу необхідно 3 літри води). І додатково на кожен кг солоду потрібно 12 л. води для промивання. Наберіть у вашу ємність необхідне кількість водинаприклад: 15 л води на 5 кг солоду.
Найбільш поширеним для виробництва віскі є 2-х рядний весняний ячмінь, що має безліч різних варіацій, придатних у тому чи іншою мірою.