Білий цукор категорій ТС1 та ТС2 повинен містити не менше 99,70% кристалізованої сахарози. Категорією ТС3 позначається фабричний цукор із вмістом кристалізованої сахарози не менше 99,50%. Цукор останньої категорії характерний жовтуватим відтінком, але бентежити це не повинно.
“Багато людей вважають, що коричневий або очеретяний цукор краще і корисніше за білого, оскільки коштує дорожче. Однак у будь-кого цукру одна біохімічна формула. За дією на організм немає різниці, звідки він видобуто – з тростини чи цукрових буряків”, – уточнила експерт.
Доброякісний цукор повинен розчинитися за кілька хвилин, поступово карамелізуючись, чого не скажеш про цукор із домішками. Переконатися як очеретяний цукру коричневого кольору можна, використовуючи краплю йоду та воду. відповідного якості цукор, Розчинившись у воді, повинен надати їй синій забарвлення.