Колотий горох швидше розварюється. Менше йде часу на його замочування. Він ідеально підходить для приготування напівсупу та напівпюре.Oct 29, 2021

Вважається, що найкраще розварюється горох сорту «Айдахо», тож любителям горохового пюре варто пошукати у продажу саме його. Промийте колотий горох проточною водою, а потім покладіть у глибоку миску, повністю залийте холодною водою та залиште для набухання.

Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин.

Залишається питання, на скільки замочувати колотий горох для супу. Для нього достатньо буде 1,5-2 години. А потім для отримання пюре треба залити водою з розрахунку на 1 частину бобів три частини води і варити до розм'якшення, періодично помішуючи, щоб уникнути прикипання на дно.

Вам також може сподобатися

Більше від автора