Шарлотка – це одне з найпопулярніших і найпростіших десертів, який завжди приємно почастувати сім'ю чи гостей. Цей солодкий пиріг з яблуками, відомий ще з давніх-давен, має ніжний смак і аромат, який підкорюють серця любителів домашньої кулінарії.

Якщо ви хочете навчитися робити шарлотку такою ж смачною та ніжною, як куплену в кондитерській, то вам знадобляться лише кілька простих інгредієнтів та трохи старанності. У будь-якій продукції ключову роль відіграють інгредієнти. У випадку з шарлоткою, головними складовими є яблука, яйця та борошно. Щоб пиріг став ароматним та соковитим, перевагу слід віддати стиглим та соковитим яблукам, таким красеням, які ховають у собі ніжну та соковиту м'якоть.

Щоб зробити шарлотку ще ніжнішою, можна додати в тісто маргарин або вершкове масло. Воно додасть пирога пікантний смак і допоможе зробити його соковитішим. Для цього заважайте маргарин (або олію) і цукор у мікрохвильовій печі або на водяній бані, досягайте повного розчинення цукру і з'єднання інгредієнтів. Після цього додайте яйця і змішайте все до однорідної маси. Останнім кроком буде додавання борошна та розпушувача, після чого тісто готове для випікання.

Як зробити смачну ніжну шарлотку
складові Кількість
Курячі яйця 4 штуки
Цукор 1 склянка
Пшеничне борошно 1 склянка
Рослинна олія 3 столові ложки
Ванільний цукор 1 пакетик
Яблука 3 штуки
Сіль щіпка

Як зробити шарлотку, щоб вона не прилипала до форми?

Форму для шарлотки змастити вершковим маслом і присипати манною крупою, щоб шарлотка не прилипала до форми.

Що буде якщо до шарлотки не додати розпушувач?

Розпушувач потрібно додати у випадку, коли у вас панічна атака під назвою «бісквіт опаде» або якщо ви робите дуже високий бісквіт. Для впевнених у собі кулінарів додавання розпушувача не обов'язково. Ваніль приємно доповнить майже будь-яку випічку, вона класна.

Чим посипають шарлотку?

Зверху яблука можна посипати сумішшю цукру та кориці, або просто корицею.

Вам також може сподобатися

Більше від автора