Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.
Чому заморожені пельмені лопаються при варінні? Причина – у різниці температур. При занурення в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватись. Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому при розширення вони починають лопаються і в результаті розвалюються.
Найчастіше це відбувається через те, що блюдо готується з порушенням технології приготування. Така неприємність може статися ще через низьку якість напівфабрикатів.