Перша: занадто довге варіння! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися. Накрийте кришкою каструлю і додайте потужності плиті, щоб вода закипіла швидше! Ідеальна формула від шеф-кухаря: час до закипання + час варіння = не більше 7 хвилин.Aug 8, 2019

Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.

Чому заморожені пельмені лопаються при варінні? Причина – у різниці температур. При занурення в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватись. Заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому при розширення вони починають лопаються і в результаті розвалюються.

Найчастіше це відбувається через те, що блюдо готується з порушенням технології приготування. Така неприємність може статися ще через низьку якість напівфабрикатів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора