Ягоди можна вживати у свіжому вигляді, але не більше 100 г на день. З них можна робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік із плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься у крові, і навіть стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.
Глід можна додати до свого раціону вигляді сирих ягід, чайних напоїв (що складаються з сушених плодів, квітів та листя).
Загальновідомо, що глід знижує артеріальний тиск. Також він підвищує імунітет, виводить шкідливий холестерин та запобігає утворенню бляшок, знімає набряклість, знижує рівень цукру в крові, стимулюють роботу мозку та покращує пам'ять. Дуже корисно ця рослина і для жіночого здоров'я.