Як її правильно їсти?

  1. Можна її їсти руками, але поруч має стояти миска з водою. …
  2. Добре приготовлену спаржу можна їсти також однією вилкою. …
  3. Якщо разом зі спаржею подаються добавки, такі як, наприклад, пармська шинка, характерна для італійської кухні, можна використовувати також і ніж.

Як видно, особливо багато в спарже вітаміну К, який покращує згортання крові та підтримує здоров'я судин. Крім того, вітамін К не менш важливий для зміцнення кісток, ніж кальцій. Фолієва кислота, якої також дуже багата спаржавідповідає за безліч важливих процесів в організмі.

Зелений, білий, фіолетовий – це все абсолютно природні кольори для спаржі. Якщо ж ми говоримо про локальний, сезонний продукт, то найчастіше в Україні можна, можливо зустріти спаржу зелену або зелену з фіолетовим відливом. І вже кілька років її ніжний смак для мене є головною гастрономічною насолодою весни.

Вам також може сподобатися

Більше від автора