Що лікує цибуля та часник?
Зміст:
- 0.1 Що лікує цибуля та часник?
- 0.2 Чи можна їсти цибулю та часник щодня?
- 0.3 Чи можна їсти часник та цибулю разом?
- 1 Лікар розповіла про користь і шкоду цибулі та часнику
Звичні всім часник і цибуля, з'ясовується, можуть бути не тільки пікантним компонентом різних страв, лікувати застуди та допомагати дозріванню фурункулів. Багатий комплекс фітонцидів робить їх природними антибіотиками, допомагає знищувати хвороботворні бактерії, зміцнювати судини та стимулювати імунну систему організму.
Чи можна їсти цибулю та часник щодня?
Брикін зазначив, що обмежуючи вживання цибулі та часнику у свіжому вигляді до 70-100 грамів на добу в декілька прийомів їжі, можна отримати від них всю користь без шкоди ШКТ.
Чи можна їсти часник та цибулю разом?
Дуже навіть сумісні.
1000.menu
Всі секрети часнику та цибулі: користь та шкода, поради та рекомендації, рецепти з фото – 1000.menu
Лікар розповіла про користь і шкоду цибулі та часнику
Часник і цибуля мають антибактеріальну дію і є прекрасним профілактичним засобом, проте від них краще відмовитися людям із загостреннями захворювань шлунково-кишкового тракту. Про це у бесіді з “Известиями” 24 листопада розповіла лікар-терапевт, лікар-дієтолог “СМ-Клініка” Олена Тихомирова.
Популярні в сезон застуд продукти не тільки не прискорюють одужання, але й можуть завдати шкоди організму
Як пояснила фахівець, у часнику та цибулі містяться пахучі та леткі речовини — фітонциди, які мають антибактеріальну дію. Тому їх вживання може покращити імунітет слизових оболонок. «Якщо застуда вже існує, вилікуватися тільки часником або цибулею не вийде, тому що це системне захворювання, при якому відбувається вірусне навантаження на весь організм.Але регулярний прийом цибулі чи часнику, особливо на ніч, є чудовим загальнопрофілактичним засобом. Вживання часнику та цибулі протипоказане людям з алергічними реакціями. Наприклад, при полінозі також може виникнути алергія на цибулю чи часник», – уточнила Тихомирова.
Вона зазначила, що у цибулі також міститься фукоза — вуглевод, який багато людей не переносять. Тому після вживання цибулі вони можуть виникнути почуття здуття. Таким людям від цибулі теж краще відмовитись, порадила лікарка. «Також часник і цибуля не можна їсти людям із загостреннями захворювань шлунково-кишкового тракту (гастрити, виразки, холіцистити, панкреатити), тому що роздратований і запалений кишечник або якісь відділи ШКТ реагуватимуть дуже негативно на ці продукти», — додала Тихомирова. 22 листопада дієтолог порадила людям із зайвою вагою відмовитися від перших страв, оскільки супи не залишають відчуття довгої ситості. При цьому в будь-якому бульйоні містяться амінокислоти та жирні кислоти, через що ця страва легко всмоктується та підходить літнім людям з ослабленим травленням та дітям.