Тофу – це спресований продукт із соєвих бобів. Його вживають вегани, люди з алергією на лактозу і постять. Цей продукт – справжній порятунок любителів сиру на дієті, адже його калорійність набагато нижча, ніж у молочних сирів – 75 калорій на 100 грам.21 May 2021

Кому не можна їсти сир тофу Цей вид сиру вважається безпечним продуктом. Проте з ним варто бути обережнішими: Жінкам, у яких є чутливі до естрогену пухлини грудей. Людям із гіпотиреозом.

Соя містить фітогормони, надлишок яких може призвести до збоїв у роботі ендокринної системи. З цієї причини з обережністю варто вживати препарат вагітним. Переїдання тофу також може спричинити діарею. Добова норма сиру тофу для дорослої людини не повинна перевищувати 100 грамів.

У ньому міститься велика кількість мікроелементів та вітамінів групи В. Тофу корисний при гастритах, діабеті, серцево-судинних захворюваннях, надмірній вазі. Через легкозасвоюваний білок його рекомендують спортсменам для нарощування м'язової маси. Щільний та менш вологий сир містить більше протеїнів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора