Салат м'ясо криля є однією з найпопулярніших і найсмачніших страв на будь-якому святковому столі. Це проста та швидка страва, яку приготувати може кожен. Салат м'ясо криля відрізняється соковитим смаком та ароматом, а також яскравими квітами, які привертають увагу гостей.
Для приготування салату м'ясо криля знадобиться кілька основних інгредієнтів: куряче філе, криль, майонез, яйця, свіжі огірки, зелень, сіль та спеції за смаком. Почати приготування слід з варіння курячого філе та яєць. Куряче філе потрібно відварити до готовності, а яйця варити 10-12 хвилин. Після цього філе нарізати на дрібні шматочки, а яйця – на кубики. Огірки очистити від шкірки та нарізати півкільцями. Зелень дрібно|мілко| нарізати.
Далі у велику миску слід викласти куряче філе, криль, яйця, огірки та зелень. Потім додати майонез, сіль та спеції за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішати, щоб вони рівномірно змішалися та просочилися соусом. Готовий салат м'ясо криля можна прикрасити зеленню або красиво подати на стіл як гарнір до основної страви.
складові | Кількість | Одиниці виміру |
---|---|---|
М'ясо криля | 200 | грам |
Салат | 1 | штук |
Помідори | 2 | штуки |
Огірки | 1 | штука |
Яйця | 3 | штуки |
Майонез | 3 | столові ложки |
Сіль | за смаком | – |
Яке на смак м'ясо криля?
Смак м'яса криля злегка нагадує креветку, тільки набагато ніжніше і трохи солодше. За ці якості м'ясо криля цінується як кухарями, і любителями. Воно є основним інгредієнтом салатів, найулюбленіших гурманами.
Чим корисне м'ясо криля?
Незважаючи на те, що жиру в крилі небагато, в ньому містяться дуже цінні поліненасичені жирні кислоти Омега-3 Омега-6, арахідонова кислота. Такий склад жирних кислот дозволяє покращити холестериновий обмін, відрегулювати регенераційні процеси в організмі.
Що таке Кріль?
Криль (від нідерл. kriel, дрібниця) – збірна назва дрібних морських планктонних ракоподібних (рачків) промислових розмірів (10-65 мм), що утворюють промислові скупчення в поверхневих шарах води помірних і високих широт океанів обох півкуль.