Щоб отримати гарне та смачне м'ясо, для відгодівлі слід вибирати бичків м'ясних порід. Найпопулярнішими є Шаролезька, Казахська Білоголова, Герефордська та Симентальська. Тварини цих видів при повноцінному харчуванні здатні набирати щодня до 1,5 кг м'язової маси.
На думку фахівців, найкращою породою для одержання чудової мармурової яловичини сьогодні вважається м'ясна Абердін-Ангуська чорна. Ці безрогі бички було виведено 1879 року у північних шотландських графствах Ангус і Абердин. З того часу й донині саме Ангус залишається еталоном яловичини для Європи.
Двомісячної особини можна давати зерно, сіно та коренеплоди в рівних пропорціях: по 200 грамів на добу. Зерно можна замінити розпареною кашею. Кількість молока зменшують до 4-6 літрів на день, а додавання фосфатів та солі збільшують у 2 рази.
Економним варіантом годування бугаїв вважається зернофураж. У піврічний день бичку достатньо 3,5 кг. О 10-12 міс. він з'їдає 9 кг зернофуражу.