Харчова цінність та хімічний склад “Отварна яловича легеня”. У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 г їстівної частини. Енергетична цінність Відварена яловича легеня складає 112,9 кКал.

Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому трохи, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичому легкому міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.

Харчова цінність та хімічний склад “Легке яловиче”.

Нутрієнт Кількість % від норми 100 г
Калорійність 103 кКал 6.1%
Білки 15.2 г 20%
Жири 4.7 г 8.4%
Вода 77.5 г 3.4%

Свиняче легке варене калорійність Калорійність 100 грамів вареного свинячої легені (з яких 16,6 г білка, жирів 3,1 г та вуглеводів 0,0 г) становить 99 кКал або 414 кДж. 99 кКал на 100 г це 4.3% від середньої добової норми.

Вам також може сподобатися

Більше від автора