Спосіб приготування: покласти локшину в киплячу підсолену воду і варити на повільному вогні без кришки близько 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк.
Залежно від способу гречана локшина, або соба, готується від 1 до 7 хвилин. Головне – не переварити її, інакше вона розповзеться. Соба має бути аль денте, тобто трохи недовареною. Гречану локшину зазвичай не солять під час варіння, оскільки через це вона може склеїтися.
Як правильно варити гречану локшину?
- Наллємо воду (на 150 г локшини – 1,5 л), доведемо до кипіння.
- Висипаємо суху локшину, проварити протягом 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
- Відкинемо готову собу на сито або друшляк і добре промиємо холодною водою.
На цей раз виявила в магазині Перемога з акції гречану локшину від знайомої марки Цар. Вартість всього 19,90 руб. Залучив також швидкий час варіння – лише 3 хвилини.