Насипайте її відразу в киплячу воду і варіть 1 година. Для плову і каші необхідні ніжніші зерна, тому потрібно або подвоїти час їх варіння, або замочити пшеницю на ніч. Виливайте воду, у якій замочувалося зерно, лише в тому випадку, якщо вона брудна. Якщо ж вода чиста, варіть зерно прямо в ній.

1. Пшеницю промити, висипати в керамічну, скляну або емальований невисокий посуд, залити чистою водою на 2 см вище зерен, накрити негерметичною кришкою, наприклад тарілкою (щоб залишити можливість дихати). Залишити на 12 годин для набухання.

У каструлю потрібно налити води, додати промиту кукурудзу, довести до кипіння. варити на середньому вогні 1 год. Потім додаємо промиту пшеницю і сіль, варимо ще одну годину.

Зазвичай на 1 склянка пшеничні крупи беруть 3 склянки рідини. Пшенична каша сама по собі виходить трохи в'язкою. Але якщо взяти 2 склянки рідини, вона вийде більш розсипчастою.

Вам також може сподобатися

Більше від автора