Так, невеликий телячий приготується приблизно за 2 години. Субпродукт вагою кілограм-півтора відварюється приблизно 3 години, а двокілограмовий – в середньому 3?. Щоб переконатися, що страва готова, досить просто проткнути кінчик язика вилкою. Якщо зубці легко входять і виділяється прозорий сік – варіння закінчено.14 Oct 2019
Головним питанням є питання про час, скільки потрібно мову варити. Якщо яловичий мова має вагу близько 1 кг, то достатньо буде 2-х годин варіння для його готовності, а якщо вага мови більше 1 кг, то знадобиться 3 години варіння, щоб мова був м'яким.
У яловичою мовою міститься велика кількість білка та заліза, тому дієтологи нерідко рекомендують включати його в раціон при анемії, а також дітям, вагітним жінкам, людям, які перенесли операції. У цьому субпродукті є майже весь ряд вітамінів групи В, особливо багато вітаміну В12.
Додаємо сіль та інші приправи та спеції. Варимо приблизно 2 години * (для свинячих приблизно годину), поки мова не стане зовсім м'яким так, щоб до нього легко входив ніж.