Скільки рідини взяти На 1 склянку крупи беруть 2-3 склянки води або суміші води та молока. Якщо варите її лише на молоці, беріть 3-4 склянки. Чим менше рідини, тим густіша буде каша.
Як варити ячну кашу Головне — дотримуватись пропорцій і стежити за тим, щоб у процесі вона не підгоріла. Перед приготуванням переберіть крупу: приберіть сміття та темні зерна. Обов'язково промийте ячку кілька разів, поки вода не стане прозорою. Якщо цього не зробити, каша може гірчити.
Пропорції при варінні ячної каші Отже, щоб отримати розсипчасту відварену крупу, необхідно дотримуватись співвідношень 1:1,5 – 2,5 (крупи до води). Тобто на 100 грам каші використовуємо близько 150 – 250 мл. рідини.
Залити крупу холодною водою та поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і накрити кришкою. Варять ячну кашу 15 хвилин|мінути|, помішувати необов'язково. Наприкінці приготування посолити кашу і покласти шматочок олії.