Маш – це традиційна російська страва, яка завжди піднімає настрій та заряджає енергією. Правильно приготовлений маш – це справжній витвір мистецтва, який можна створити навіть у домашніх умовах. У цій статті ми розповімо вам про секрети та тонкощі приготування цієї страви, щоб ви змогли порадувати себе та близьких справжнім кулінарним шедевром.
Секрет перший – правильний вибір зерен машу. Ідеальне зерно маша має бути цільне та велике, коли ви складаєте його в долоню, воно не повинно розвалюватися. Таке зерно має багатий смак і аромат, і після приготування залишається ніжним і соковитим.
Другий секрет – підготовка зерен машу. Перед тим як приступити до приготування, зерно маша необхідно змити під проточною водою і замочити на кілька годин. Це дозволить усунути поверхневий бруд і пісок, а також пом'якшити зерна, що прискорить процес готування.
Не менш важливий секрет – правильна пропорція води та машу. Щоб отримати ідеальний результат, потрібно дотримуватись пропорції води та машу 2:1. Тобто, на кожне стаканчик зерна маша потрібно налити дві склянки води. Якщо хочете більшу кашу, можна збільшити пропорцію води до 3:1.
Інгредієнт | Кількість | Спосіб приготування |
---|---|---|
Маш | 200 г | 1. Промити маш, видалити зайві домішки і бруньку, що залишилася. 2. Залити маш холодною водою і залишити на кілька годин для набухання. 3. Злити воду, залити свіжу та довести до кипіння. 4. Додати сіль до смаку. 5. Варити машину на повільному вогні до м'якості. |
Цибуля | 1 шт | 1. Очистити і нарізати цибулю півкільцями. 2. Обсмажити цибулю до золотистого кольору. |
Масло рослинне | 2 ст. л. | 1.Додати олію в сковороду для обсмажування цибулі. |
Чи потрібно замочувати машину перед приготуванням?
Замочувати маш не обов'язковоАле за бажанням можна залити крупу водою і залишити на 2-3 години або на всю ніч. Після такої попередньої підготовки бобові краще засвоюються організмом. Щоб отримати максимальну користь продукту, його можна проростити.
Чим корисна машина для жінок?
Через високого вмісту фолієвої кислоти, вітаміну Е та заліза крупа маш рекомендована вагітним жінкам та тим, хто готується до зачаття. А ще завдяки властивостям знижувати хворобливі відчуття та стабілізувати гормональне тло боби мунг можна їсти в період менопаузи або менструацій.
Скільки часу потрібно варити маш?
Маш вариться 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на стан насіння. Дістаньте кілька бобів, трохи остудіть і спробуйте на смак чи роздавіть вони повинні бути м'якими. Якщо їх переварити, вони розповзуться.