Обмазування печі є важливою частиною її експлуатації. Від якості обмазування залежить ефективність роботи печі та її довговічність. Неправильний вибір матеріалу для обмазування може призвести до передчасного зносу печі та втрати її тепловіддачі.

Одним з найбільш популярних матеріалів для обмазування пічки є вогнетривка цегла. Він відмінно зберігає тепло і має високу міцність. Цегла чудово переносить високі температури, тому її використання для обмазування пічки є оптимальним рішенням.

Якщо ви хочете обмазати грубку більш економно, то можна використовувати вогнетривку шамотну цеглу. Він володіє такими ж якостями, як і звичайна вогнетривка цегла, але коштує трохи дешевше. Шамотна цегла чудово зберігає тепло і забезпечує довговічність пічки.

Також для обмазування пічки можна використовувати вогнетривку штукатурку. Цей матеріал відмінно підходить для обмазування печей, особливо у випадках, коли піч має складну форму. Вогнетривка штукатурка має високу тепловіддачу і добре переносить високі температури, що дозволяє їй ефективно працювати в печі.

Матеріал Переваги Недоліки
Кераміка Висока теплопровідність, довговічність Висока вартість
Цегла Низька вартість, хороша теплоємність Потрібна додаткова ізоляція
Шамот Висока тепловіддача, стійкість до високих температур Відсутність декоративності
Керамічні плити Гарна теплоізоляція, естетичний вигляд Необхідність додаткового захисту від вологи

Чим змастити булочки, щоб вони були м'які?

Рослинна олія Підійде як соняшникова, так і оливкова, кукурудзяна.З його допомогою здоба набуває м'якості, але не чекайте на блискучу поверхню.

Чим краще змастити пиріжки перед випіканням?

Чим змастити випічку перед духовкою

  • Яйцем, трохи збитим вилкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішим і надає блиску.
  • Рослинним або вершковим маслом.
  • Сметаною низької жирності.
  • Міцною заваркою із цукром.
  • Молоко.
  • Слабким сиропом.

Чим потрібно змащувати пиріжки, щоб вони були рум'яними?

Зазвичай пиріжки змащують білком, жовтком або цільним збитим яйцем. Білок відповідає за рум'яність тіста, а жовток – за глянець. Необхідно додавати суміш у пропорції приблизно 1:3, тобто взяти один жовток та білок із трьох яєць. Крім цього, яйця можна змішувати з молоком, сметаною, цукром, олією.

Вам також може сподобатися

Більше від автора