Вимийте вишні перед заморозкою Виділіть час, щоб перебрати та вимити червоні ягоди. Найкраще для цього використовувати великий тазик або відро з водою. Видаліть пил та інші забруднення. Після цього необхідно, щоб плоди добре просохли.
800 г вишні покладіть у заздалегідь простерилізовану 3-літрову банку та засипте туди 300 г цукру. Залийте окропом догори і закатайте. Поставте банку кришкою донизу, укутайте ковдрою і залиште до повного остигання. Зберігайте компот у темному прохолодному місці.
Зазвичай підготовлені чисті та сухі ягоди (смородину, ожину, полуницю, чорницю, вишню, черешню) викладають в один шар на піднос для швидкого заморожування. Потім пересипають у ємність або пакет, щільно закривають і далі зберігають у морозильній камері. Тепер взимку ви зможете насолоджуватися цілісними ягідками!