100 г порошку ячмінних зерен залити 400 мл окропу. Варити під кришкою 30 хвилин|мінути|, процідити. У гарячий відвар додати щіпку імбиру. Дати настоятися і пити по півсклянки.
Ячмова вода знижує кров'яний тиск, заспокоює жар крові, жовчі, виводить перепалену матерію, та лікує всі хвороби від жару, лікує жар печінки, гостру спрагу, туберкульоз легень, пухлини оболонок грудей, сухий кашель, гарячий головний біль, потемніння перед очима.
Воду наливаємо у сотейник, відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння. У киплячу воду опускаємо мішечок із ячмінними зернами. Вогонь зменшуємо до мінімального, варимо чай протягом 10-15 хвилин залежно від бажаної фортеці чаю.
Промити кілька разів ячмінь і замочити його на ніч. Це дозволить зменшити можливе газоутворення. Вранці злити воду і залити свіжою водою, Як зазначено в рецепті, додати імбир за бажанням. Готувати в каструльці не менше години, поки ячмінь стане зовсім м'яким і майже почне розвалюватися.