Зануріть яйця у воду Якщо вони залишилися лежати на дні в горизонтальному положенні, то вони дуже свіжі. Яйця, трохи підняті тупим кутом догори, – вже не першої свіжості, але поки що можуть бути використані в приготуванні гарячих страв. Яйця, що спливли на поверхню, зіпсовані, і їсти їх не можна!

Кладемо у воду і дивимось, що буде. Дуже свіже яйце спокійно лежить на дні, середньо-свіже піднімається, не дуже свіже плаває посередині, зовсім погане бовтається на поверхні як… як.. як листок у ополонці.

– у заповнену глибоку ємність із водою обережно опустіть перепелине яйце. Дуже свіже яйце одразу опуститься на дно і ляже на бік. У міру висихання яйце починає втрачати свою свіжість, а кількість повітря рости. Внаслідок цього гострий кінець лежатиме на дні ємності, а тупий – вказуватиме на поверхню.

Покладіть яйце у високу склянку з водою. Дуже свіжі яйця залишаться лежати на дні. Яйця тижневої давності розташовуватимуться під кутом плоским кінцем вгору. Якщо яйце плаває на поверхні води, то йому вже не менше трьох тижнів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора