Існує безліч коктейлів на основі молочної кави: латте з корицею, горіхами, латте-айс. Шоколадний, вершковий, латте з амаретто… Фантазії досвідчених баристів немає межі. Напій прийнято подавати в айріш-бокал.Nov 30, 2014
Розрізняється технологія приготування напоїв. Для капучино і латте молоко збивається окремо, потім молоко вливається в еспресо. Раф передбачає одночасне збивання еспресо, вершків та ванільного цукру.
Мокачине Моккачіно представляє різновид латте і готується на основі еспресо, гарячого молока та шоколаду. Незважаючи на італійську назву (mocaccino, caffè mocha), цей напій повністю має американське походження.
Латте і латте макіато Кава латте схожий за назвою з напоєм латте макіато. Основна відмінність латте макіато полягає в тому, що при його приготуванні кава додається в молоко (а не молоко в каву, як у латте) і напій, таким чином, виходить шаруватим: шар молока, шар еспресо, шар спіненого молока.