Небажано одночасно вживати в їжу овочі та фрукти. Погано комбіновані овочі: Цвітна капуста, зелений горошок, пізні кабачки, пізній гарбуз, баклажани, патисони. Ці овочі чудово комбінуються з продуктами, що містять крохмаль, наприклад, хлібом, з усіма овочами, жирами, наприклад, сметаною та зеленню.
Важливо пам'ятати, що кавун і диню варто вживати як окремий прийом їжі. Причому кавун та диня один з одним теж не поєднуються. Кислі фрукти: цитрусові, гранати, ківі, агрус, журавлина, вишня, зелені кислі яблука, сливи, кислі сорти груш, кислі сорти винограду, абрикос.
Не варто поєднувати їх з крохмалистими продуктами, бобовими, яйцями, грибами та рибою. Виняток у цій компанії – чорниця, лохина, диня, кавун, персик, виноград. Ці плоди швидко розщеплюються в шлунку та не затримуються там надовго, тому їх краще теж є окремо. 3.