Для приготування десертів, у тому числі тірамісу, краще підходять щільні гладкі вершкові сири з солодкуватим смаком та кремоподібною текстурою.19 Jun 2020
Маскарпоне має м'яку консистенцію, колір від білого до жовтуватого. Хоча у виробництві унікальний продукт більше схожий на йогурт, у маскарпоне є твердий вигляд сир із високим вмістом жиру 75%.
Маскарпоне має кремоподібну консистенцію, і ніжний солодкий смак. Саме ці якості роблять його ідеальним сиром для десертів. Найчастіше маскарпоне використовується у приготуванні чізкейків. Але найбільшої популярності серед гурманів цей сир отримав як основний компонент знаменитого італійського десерту тірамісу.
Різна жирність сирів, швидше за все, не дасть вам потрібної консистенції. І смак «маскарпоне» значно відрізняється від вершкового, сирного або вершково-сирного сиру. Тому якщо ви хочете приготувати крем-Чіз, замінивши сир на маскарпоне, то краще підшукати крем на основі маскарпоне.