Рак – це серйозне захворювання, що виникає внаслідок розвитку злоякісних пухлин. Незважаючи на те, що загальноприйнятої причини раку не існує, на сьогоднішній день виявлено кілька факторів, які можуть сприяти його виникненню та розвитку.
Один з основних факторів ризику – куріння. Поколювання сигарети завдає непоправної шкоди організму і може призвести до розвитку раку легень, гортані, гортані, шлунка, сечового міхура та інших органів. Також куріння може посилити дію інших канцерогенних речовин та стимулювати мутацію клітин. Забути про шкідливу звичку – це перший крок до зміцнення здоров'я та зниження ризику захворювання на рак.
Другий фактор ризику – харчові звички. Нераціональне харчування, насичене жирною та смаженою їжею, консервантами, барвниками та хімічними добавками, безсумнівно, підвищує ризик розвитку раку. Регулярне вживання подібної їжі може призвести до порушень обміну речовин, надмірної ваги та метаболічних захворювань, які, у свою чергу, можуть сприяти утворенню пухлин в організмі. Більше того, нестача свіжих фруктів, овочів та зелені у раціоні також може збільшити ризик захворювання.
Шкідливий фактор | Ймовірність появи раку | Профілактичні заходи |
---|---|---|
Куріння тютюну | Висока | Відмовитися від куріння, уникати пасивного куріння |
Вживання алкоголю | Висока | Помірне вживання, дотримання заходів безпеки |
Незбалансоване харчування | Середня | Правильне харчування, помірність у споживанні жирів та цукру |
Фізична неактивність | Середня | Регулярні фізичні вправи, активний спосіб життя |
Забруднення навколишнього середовища | Різна, залежно від типу забруднення | Дотримуватись гігієни, використовувати засоби захисту, боротися із забрудненням |
Випромінювання | Різна, залежно від типу випромінювання | Дотримання заходів безпеки, використання захисних засобів |
Спадковість | Різна, залежно від генетичних факторів | Регулярні медичні обстеження, дотримання рекомендацій лікарів |
Зміст:
До факторів ризику розвитку раку та інших неінфекційних захворювань належать вживання тютюну та алкоголю, нездорове харчування, низький рівень фізичної активності та забруднення повітря.
Поява раку може бути спровоковано як генетичною схильністю, так і зовнішніми факторами – у тому числі іонізуючим випромінюванням, речовинами-канцерогенами (наприклад, азбест або миш'як) або хвороботворними організмами.
Сприяти розвитку раку можуть продукти з високим вмістом консервантів. Серед них: соуси, майонези та багато продуктів з тривалим терміном зберігання. Також Ольга Висотіна радить віддавати перевагу замороженим продуктам, а не консервованим (навіть домашня консервація поступається заморозці).
Топ-10 продуктів, здатних захистити від раку
Возвращение к употреблению после прохождения лечения от алкогольной зависимости — это одна из главных угроз,…
Hyundai Elantra уже давно стала символом практичности и доступности. Этот автомобиль заслужил звание "народного" благодаря…
Дизайн і якість упаковки мають велике значення для бізнесу, який займається громадським харчуванням або доставкою…
У сучасному світі бізнесу кожна деталь має значення. Особливо, коли мова йде про презентацію вашого…
Ликвидация компании — это процесс, который требует особого внимания к деталям и соблюдения всех юридических…
Производство мебели — это перспективное направление для начинающих предпринимателей. Эта сфера отличается стабильным спросом и…