Неможливо уявити святковий стіл або затишний вечір перед телевізором без різноманітних солодощів. Цукерки, безумовно, приносять нам радість та задоволення. Однак не всі насолоди однаково корисні для нашого організму.
Шкідливі цукерки – це передусім ті, що містять надмірну кількість цукру. Надлишок цукру в організмі викликає ряд негативних наслідків, починаючи від підвищеного ризику розвитку діабету та серцево-судинних захворювань, і закінчуючи проблемами із зайвою вагою та зубами.
Ще одним небажаним компонентом у цукерках є штучні добавки та консерванти. Вони не тільки згубно впливають на нашу систему травлення та імунну систему, але й здатні викликати алергічні реакції у деяких людей.
№ | Тип цукерок | Опис |
---|---|---|
1 | Шоколадні цукерки | Містять велику кількість цукру та жирів, що може негативно позначатися на здоров'ї, призводити до ожиріння та проблем із серцево-судинною системою. |
2 | Карамель | Тяжко перетравлюється і може завдавати шкоди травній системі, а також містить багато цукру, що негативно впливає на зуби та загальний стан організму. |
3 | Жувальна гумка | Містить багато цукрозамінників, які можуть викликати різні проблеми зі шлунково-кишковим трактом та імунною системою. |
4 | Льодяники | Містять цукор та штучні добавки, що викликають підвищене утворення слини, що може призводити до порушень травлення та подразнення слизової оболонки порожнини рота. |
Зміст:
Цукерки, що містять велику кількість цукру, ароматизаторів та барвників вважаються найшкідливішими для здоров'я людини.Про це URA.RU розповіла лікар-дієтолог мережі лабораторій «Лабквест», член національної асоціації дієтологів та нутриціологів, кандидат медичних наук Дар'я Русакова.
Але можна знайти солодощі, які корисні для організму, про них розповіла експерт Центру молекулярної діагностики CMD ЦНДІ епідеміології Росспоживнагляду Кіра Глінка.
Надлишок вуглеводів, особливо цукрів, є однією з основних причин розвитку надлишкової маси тіла. Безконтрольне вживання солодощів також може призвести до цукрового діабету, порушення обміну речовин та серцево-судинних захворювань.
На перше місце за «шкідливістю» фахівець поставила смажені у фритюрі страви, наприклад, пончики, чак-чак, хмиз. У цих кулінарних виробах багато простих цукрів поєднується з трансжирами. На другому місці опинилися дріжджові десерти із тіста.
У сучасному світі бізнесу кожна деталь має значення. Особливо, коли мова йде про презентацію вашого…
Ликвидация компании — это процесс, который требует особого внимания к деталям и соблюдения всех юридических…
Производство мебели — это перспективное направление для начинающих предпринимателей. Эта сфера отличается стабильным спросом и…
С развитием криптовалют популярность цифровых активов растёт с каждым годом. Все больше людей используют их…
Для кожного підприємця, який працює за спрощеною системою оподаткування, важливо своєчасно і правильно подавати звітність.…
Вибір між різними моделями iPhone може бути складним завданням, адже кожен новий випуск Apple приносить…