Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, оскільки менший тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, яка створює ароматний напій.
Під тиском 15 бар вода подається через кавовий фільтр. Таке обладнання потребує насоса, тому потужність помпових. кавоварок Досить висока: від 1000 Вт. Парові моделі нагрівають воду до 100 градусів. Пара проходить через фільтр під невисоким тиском близько 4-9 бар.
Кавоварку еспресо не варто брати з потужністюменше 1000 Вт, краще більше. Оптимально 1000-1700 Вт. 3. Краще всього металевий ріжок, гурмани стверджують, що тільки металевий ріжок дає більш насичену каву.
Оптимальний показник, який забезпечує отримання насиченого кавового напою, становить 8-9 бар. Деякі професійні апарати можуть забезпечувати тиск 15-20 бар.