У процесі приготування їжі будь-які непередбачувані ситуації можуть статися, і одна з них – пересол. Здається, що всі зусилля пішли нанівець, але є кілька способів виправити ситуацію та врятувати страву.
Найпростіше рішення – додати ще інгредієнтів без солі. Як правило, це може бути свіжий овоч чи зелень, які погасять надлишок солі. Таким чином, можна не лише знизити концентрацію солі у блюді, але й додати нові смаки та аромати.
Ще одним способом є додавання кислоти. Кислота, така як лимонний сік чи оцет, допомагає пом'якшити солоний присмак. Однак необхідно бути акуратним і додавати їх поступово, щоби не перекосити баланс смаків.
Якщо саме суп або соус виявився надто солоним, можна просто розбавити його. Додайте більше рідини (води, бульйону чи молока) – це знизить концентрацію солі і зробить страву прийнятнішою за смаком.
Що робити, якщо пересолив страву | |
---|---|
Спосіб №1 | Додати кислоту |
Спосіб №2 | Додати овочі чи крохмаль |
Спосіб №3 | Розбавити блюдо нежирним продуктом |
Спосіб №4 | Додати свіжі трави |
Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, до пересоленої страви можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Як прибрати зайву сіль із готової страви?
Щоб виправити зіпсоване сіллю страву, дотримуйтесь наших простих порад.
- Розбавте страва водою …
- Промийте водою.
- Додайте щось кисле …
- Додайте солодке …
- Додайте щось жирне або вершкове.
- Додайте продукт-абсорбент.
- Розбавте страва овочами чи крупами.
- Переробте пересолені продукти
Як витягнути зайву сіль?
Як прибрати зайву сіль із супу
- Опустіть у каструлю рис у пакетику для варіння. Рис – прекрасний абсорбент і швидко вбере в себе зайву сіль. …
- Покладіть у суп 2-3 цілих очищених картоплини на 10-15 хвилин. Овочі відтягнуть на себе сіль.
- Ще варіант – цукор-рафінад.
Що робити, якщо переборщив із сіллю?
Як виправити смак пересоленої їжі Одне із швидких рішень для пересолених бульйонів або рідких страв – додати води. Допустимо, ви приготували азіатський суп з локшиною і трохи переборщили із сіллю. Просто налийте трохи холодної води та знову доведіть до кипіння. Збережена копія