Основна їжа при запаленні підшлункової залози це каші. Їх рекомендується варити на воді, додаючи трохи олії та солі. Вживати можна манну, рисову, гречану та вівсяну крупу.
Гречана, геркулесова, вівсяна, манна, рисова каші, протерті, напівв'язкі, зварені на воді або навпіл з молоком низької жирності, суфле, пудинги, запіканки Пшоно, перлова, ячна, кукурудзяна крупи, розсипчасті каші, макаронні вироби, бобові.
Чудово на підшлункову залозу подіє і вівсяна каша, а також гречана, манна та рисова. Повністю виключаються: ковбаси, консерви, смажене, тушковане, копчене, жирне м'ясо (баранина, свинина, гусак). Краще замінити ці продукти яловичиною, кроликом, куркою, приготовленими на пару.
Корисна їжа для підшлункової – це підсушений хліб чи прісні сухарі. Страви з нежирних, дієтичних сортів м'яса та риби. Підходить індичата, кролик, нежирна яловичина, курка, телятина та інші. Продуктиякі любить підшлункова, повинні бути приготовлені на пару або подаватися у вареному або тушкованому вигляді.