Рис містить багато рафінованого крохмалю, який при варінні обволікає зернятко і створює на його поверхні клейстер. Така плівка не допускає проникнення води та олії всередину крупинок, що провокує їх склеювання.Nov 11, 2020

Весь секрет у солі – вона допоможе впоратися з крохмалем, який міститься в рисі. Розчин із солі вимиє його. Тоді крупа і буде розсипчастою. Навіть якщо ви візьмете найдешевший рис і не довгозернистий, а круглий, то він буде розсипчастим.

Чи потрібно промивати пропарений рис? Не забувайте промивати рисову крупу перед варінням. Довгозерний пропарений рис має іноземне походження, при ввезенні в країну він може зазнавати фумігування. Позбутися залишкових речовин карантійної обробки можна ретельно промити крупу – у 2-3 водах.

Промивати крупу рекомендують так: викласти в окремий широкий посуд, залити водою, а потім акуратно піднімати Мал з дна руками. Можливо, рідину доведеться двічі чи тричі змінити. Мал вважається промитим лише в тому випадку, якщо вода після промивання залишиться прозорою.

Вам також може сподобатися

Більше від автора