Сарделька – це товста та коротка сосиска, виготовлена з подрібненого вареного м'яса тварин або птиці. Готову суміш пакують в оболонку з кишок різних тварин або пластику.
Сосиски і сардельки — це варена ковбаса в мініатюрі, і різниця між ними — лише у формі та розмірі. Сосиски — довгі та тонкі, а сардельки — товщі та коротші. Відмінності у складі та смаку залежить від назви та рецептури виробника, як і у варених ковбас.
Сардельки – варені м'ясні вироби у вигляді товстих та коротких порційних ковбасок. Виготовляють їх із однорідного фаршу. Шпикачки – варені м'ясні вироби у вигляді довгого овалу чи циліндра. Ковбасний фарш заважають зі шматочками шпику – жиру, завдяки чому і виникла назва.
За словами дієтологів, натуральні потрібно обов'язково варити, а ось магазинні – це готовий до вживання продукт, який ще на етапі виробництва піддається термічній обробці, тому їх можна їсти та у сирому вигляді.