У тушках гарячого копчення накопичуються канцерогени, які утворюються під час обробки димом. Небезпека виникає при частому вживанні продуктів. Канцерогени при накопиченні викликають отруєння організму.
Всупереч усталеним стереотипам копчена риба відмінний дієтичний продукт, який нормалізує роботу серця, мозку та органів травлення. Ну і, звичайно, будь-яка рибка зміцнює кістки та м'язи. Копчену рибу рекомендується додавати до раціону хоча б раз на тиждень.
Холодне чи гаряче копчення: що краще? Більш небезпечна риба гарячого копчення. Оскільки чим вища температура – то швидше канцерогени потрапляють на поверхню продукту і проникають усередину. І чим тонша шкіра у риби – тим шкідливіше використовувати гаряче копчення.
Обмежити варто і вживання разом із рибою грибів та або круп. “Молочні продукти, гриби та крупи після риби безпечно є не раніше ніж за 3–4 години. Це відповідає наступному прийому їжі.