Сухе вино – це одне з найпопулярніших видів вин у всьому світі. Воно відрізняється високим ступенем сухості, низьким вмістом цукру та кислоти, що робить його ідеальним вибором для багатьох любителів вина. Однак, щоб повністю насолодитись його смаком, важливо знати, з чим краще пити сухе вино.

Перше, на що варто звернути увагу при виборі компаньйона до сухого вина, це його аромат та смак. Сухі вина мають яскраві та насичені смаки, яким необхідно підібрати відповідні страви. Вони чудово поєднуються з гірким шоколадом, оливками, артишоками та іншими продуктами з яскравим смаком. Також сухе вино відмінно доповнює сири, особливо тверді та соковиті, такі як пармезан або гауда. Помірна кислотність сухих вин допомагає балансувати масляність сиру та створює цікавий смаковий контраст.

Крім того, сухе вино відмінно поєднується з рибою та морепродуктами. Воно може виступати як основний компонент соусів і маринадів для рибних страв. Сухе біле вино ідеально поєднується з устрицями та крабом, тому що дозволяє насолодитися їх ніжним смаком без будь-яких додаткових присмаків. Червоні сухі вина чудово виглядають зі смаженим лососем і тунцем, додаючи їм насиченості та глибини смаку.

З чим сухе вино краще пити
Сухе вино Відповідна
Червоне М'ясні страви
Біле Рибні страви
Рожеве Салати та легкі закуски
Шампанське Морепродукти

Червоне сухе вино – це найменш вимогливий алкоголь щодо закусок. До нього можна подавати практично всі м'ясні страви, наприклад дичину, птицю, телятину або м'ясо-гриль.Також чудову компанію такому вину складуть страви іспанської та італійської кухні: піца, лазіння, паста, паелья, тапаси.

Чим краще закушувати сухе вино?

Червоне сухе вино чудово поєднується з твердими сирами та м'ясними закусками. Сировокопчені ковбаси, тонкі скибочки в'яленого стегенця або гарна шинка допоможуть розкрити букет напою. Можна подати і салат, але нехай у ньому теж буде сир чи м'ясо. Напівсухе червоне складає чудову пару зі зрілими сирами.

Як правильно пити сухе вино?

Сухе червоне вино добре поєднується з м'ясом, птицею та твердим сиром. Кріплене червоне сухе відмінно відтіняє смак грибів і морепродуктів. А ось з м'яким сиром, солодощами та першими стравами цей напій «не товаришує». Напівсухе червоне підходить до м'яса, овочевих страв, а також до твердих та молодих сирів.

Що можна купити на закуску до вина?

Що найчастіше подають до провину

  • тверді, напівтверді та м'які сорти сиру;
  • м'ясо (нарізка, м'ясні страви);
  • хліб, бісквіти, крекери;
  • фрукти;
  • риба;
  • чіпси, картопляні та фруктові;
  • оливки.

Вам також може сподобатися

Більше від автора