Скільки варити яйця, щоби добре чистилися? Варіть яйця 10-11 хвилин з моменту закипання води і одразу перекладіть їх у холодну воду. Свіжі яйця варіть на 2 хвилини довше, ніж 5-7 днів. Навіть свіжі яйця добре очистяться, якщо під час варіння додати у воду 0,5 ч.8 Nov 2021

За 15-20 хвилин до варіння дістаємо яйце з холодильника. Потім опускаємо в киплячу воду та варимо на помірному вогні. Після готовності опускаємо на 10-15 хвилин у холодну воду. Таке шокове охолодження спричинить стиснення білка, і шкаралупа легше зніметься.

  1. Опускайте яйце у киплячу воду
  2. Свіжі яйця завжди погано чистяться
  3. Остудіть варене яйце під холодною водою
  4. Надбийте яйце перш, ніж охолоджувати його у воді
  5. Очищайте яйце з тупого кінця
  6. Чистіть яйце під проточною водою

18 Jul 2022

Варене яйце потрібно спочатку відправити у холодну воду, а потім обсушити. Після цього продукт варто “покатати” твердою поверхнею, в ідеалі – це стіл. Тепер обережно зніміть шкаралупу. Процес не займе більше 30 секунд.

Вам також може сподобатися

Більше від автора